Hoewel het monogame relatiemodel tegenwoordig gangbaar is, zijn er ook verschillende soorten relaties. Polyamoreuze relatie type is een van hen. Polyamoreuze relatie betekent niet-monogame relatievorm. Het bestaat uit drie of meer partners. Maar dit is anders dan andere soorten meervoudige relaties. En de manier waarop het werkt is ook anders.
Vandaag is Victoria Milan bereid een inhoud voor het antwoord op de vraag “Hoe werken polyamoreuze relaties?” voor u. Met deze manier, kunt u meer leren over Polyamoreuze relaties en beter te begrijpen hoe ze werken. Hier is de inhoud die we voor u voorbereid!
Wat is Polyamoreus?
Voordat Polyamoreuze relatie, laten we samen leren wat is Polyamoreus. Polyamoreus is een type relatie bestaande uit 3 of meer partners. Partners kunnen volledig bestaan uit alle geslachtsgroepen. En het kan zelfs in een all-male of all-female groep zijn.
Alle partners in de polyamorie relatiegroep zijn zich bewust van deze situatie. En de relatie wordt geleefd tussen deze mensen. Polyamoreuze relatie is anders dan andere meervoudige relaties. Omdat ze een emotionele relatie hebben. Ook kunnen partners alleen seks hebben met leden van de groep.
Seks hebben met iemand buiten de groep wordt beschouwd als bedrog. Daarom verschilt het van andere soorten meervoudige relaties. Laten we dit type relatie nu in meer detail onderzoeken.
Hoe werken polyamoreuze relaties?
Zoals we al eerder zeiden, bestaat een Polyamoreuze relatie uit 3 of meer partners. De partners zijn emotioneel aan elkaar gehecht. En de relatie wordt beleefd tussen deze partners. De seksuele relatie wordt ook beleefd tussen deze partners en een andere partner wordt niet geaccepteerd. In een polyamoreuze relatie kunnen de partners “meisje-meisje-jongen” of “jongen-meisje-jongen” zijn. In feite wordt dit type relatie ook gezien bij LGBTQ individuen.
Partners kunnen ook gevormd worden als “meisje-meisje-meisje” of “jongen-jongen-jongen”. Er is dus diversiteit als partner. Maar zoals we al zeiden, er is een verbintenis van partners met elkaar en alle partners kennen over het algemeen de anderen. Maar er zijn ook andere voorbeelden.
Zo heeft een persoon met Polyamorie soms relaties met zijn partners, maar de partners zijn zich niet bewust van elkaar. Eigenlijk is dit meer een voorbeeld van vreemdgaan. Maar het wordt bij Polyamorie “Solo Polyamorie” genoemd.
Daarnaast is het Polyamoreuze relatie type onderverdeeld in drie. Deze zijn;
Hiërarchische Polygamie; Alpha is een partner georiënteerde relatie.
Niet-hiërarchische Polygamie; Elke partner in een relatie staat op gelijke voet.
Polyfidelity; In een relatie is iedereen erg afhankelijk van elkaar en kan er nooit een relatie buiten de relatie bestaan.
Wat is het verschil tussen een polyamoreuze relatie en een open relatie?
Er zijn veel verschillen tussen een polyamoreuze relatie en een open relatie. Om dit zo goed mogelijk uit te leggen, is het beter te vergelijken in een tabel. Laten we de verschillen nu beter begrijpen door naar deze tabel te kijken.
Polyamoreuze relatie | Open Relatie |
Partners bestaan uit drie of meer personen. | Partners bestaan uit drie of meer personen. |
Partners zijn emotioneel aan elkaar gehecht. | Partners kunnen met iedereen een emotionele band vormen. Ze zijn niet alleen van elkaar afhankelijk. |
Partners kunnen alleen seks hebben met leden van de groep. | Partners kunnen seks hebben met iedereen. |
Een affaire hebben met iemand buiten de groep wordt beschouwd als bedriegen. | Er kan een emotionele of seksuele relatie zijn met verschillende mensen buiten de groep. En dit is geen bedrog! |
Deze verschillen verklaren de scherpe lijnen tussen beide. Zoals we in de tabel hierboven kunnen zien, is er eigenlijk veel verschil tussen een open relatie en een Polyamoreuze relatie. Deze twee soorten relaties zijn slechts in één opzicht vergelijkbaar met elkaar. In het geval dat de partners uit drie of meer personen bestaan. Voor de rest kunnen we zeggen dat ze totaal verschillend zijn.
Wanneer verscheen polyamorie?
Er zijn veel beweringen over de datum van het ontstaan van het begrip polyamorie. Hoewel het geen Polyamoreuze relatie wordt genoemd, zijn er wel veel voorbeelden van Polyamoreuze relaties in de geschiedenis. Polyamoreuze relatie In het begin van de jaren 1843 namen enkele groepen in Amerika de gemeenschappelijke relatiestijl over.
En dat soort relatie was een deel van hun leven geworden. De bekendste van deze groepen zijn de mormonen. Het werd in 1843 aangenomen als een begrip in het mormoonse geloof. Hoewel de kerk het in 1890 verwierp, volgen sommige fundamentalisten de traditie nog steeds.
Leiders binnen de religie hadden soms meer dan 20 vrouwen. Maar over het algemeen hadden ze twee of drie vrouwen. Omdat zij zich hielden aan de oorspronkelijke leer van de kerk, streefden zij naar een groot gezin of een combinatie daarvan. De tweede golf trad weer op de voorgrond met de Hippies, een van de vertegenwoordigers van de seksuele revolutie, tussen 1960 en 1970. En na deze periode is het nog gebruikelijker geworden.
Als we naar de wereldgeschiedenis kijken, komen we voorbeelden hiervan tegen in de oude wereld. Concubines dienden deze mannen, hoewel niet echt als seksuele partners van een man. In landen als Rome, het oude Griekenland, het Ottomaanse Rijk, China en Mongolië, hadden heersers concubines. En men heeft waargenomen dat zij soms met hun concubines trouwden. Dit betekent dat polygamie in de wereld eigenlijk nog verder teruggaat.
Vandaag de dag kunnen we echter zeggen dat polyamoreuze relaties veel voorkomen, zij het niet buitensporig veel. In feite is polygamie gebruikelijk in sommige islamitische landen. Mannelijke partners kunnen meer dan één vrouwelijke partner hebben. In de Verenigde Staten ligt het percentage polygame mensen rond de 4 à 5%. Hoewel het misschien als een kleine verhouding wordt beschouwd, is het in feite een vrij groot aantal.
Zijn er regels in een polyamoreuze relatie?
In feite, zoals in bijna elke relatie, zijn er een aantal regels in Polyamoreuze relaties. Partners maken meestal geen regelboek, maar bijna elke partner weet wat te doen en wat niet te doen.
Mensen die in een polyamoreuze relatie leven, stellen na verloop van tijd regels op, net als in andere relaties. Er kunnen bijvoorbeeld bepaalde gedragingen zijn die partners niet leuk vinden of goedkeuren. We kunnen zeggen dat dit verandert in een regel voor hen om weg te blijven van dit gedrag.
We kunnen ook zeggen dat Polyamoreus eigenlijk een meervoudig model is van het huidige monogame relatiemodel. Alle partners in een relatie hebben vertrouwen, liefde en respect voor elkaar. Partners zijn van elkaar afhankelijk en hebben geen relatie met een ander persoon van buiten de groep. Ook wat seks betreft, kunnen partners geen seks hebben met een andere persoon van buiten de groep. Dit betekent vreemdgaan in polyamoreuze relaties.
Final Touch:
In overeenstemming met ons onderzoek hebben wij gezien dat de polyamoreuze relatie de meerpartner-versie is van de huidige monogame relaties. Hoewel de polyamoreuze relatie niet gebruikelijk is, is het geen onbelangrijke gemeenschap. Daarom denken wij dat je van verkeerde informatie over de Polyamoreuze relatie af bent. Als u op zoek bent naar meer technische informatie over de Polyamoreuze relatie, kunt u terecht op onze “Polyamorous: Cirkel van Liefde” inhoud.
Dat is alles over de inhoud van Victoria Milan’s “Hoe werken polyamoreuze relaties?”! Als u op zoek bent naar meer inhoud als deze, kunt u terecht op de blog van Victoria Milan en blijf op de hoogte.
Ook Victoria Milaan is de beste optie om de partner te vinden waarnaar u op zoek bent! U kunt gemakkelijk de partner vinden die u zoekt in Victoria Milaan, dat miljoenen gebruikers over de hele wereld bedient. Met haar eenvoudig te gebruiken interface, modern design en geavanceerde matching algoritme, is Victoria Milaan de beste en veiligste keuze voor u.
Victoria Milan, dat gebruikers uit alle leeftijdsgroepen heeft, heeft ook de mogelijkheid om online gebruikers op de homepage te zien. Op deze manier kunt u een snelle start maken. Vind de partner die u zoekt gemakkelijk en snel met Victoria Milan! Klik hier om u gratis aan te melden voor Victoria Milaan!
FAQ over Hoe werken polyamoreuze relaties?
Houden polyamoreuze relaties stand?
Studies hebben aangetoond dat mensen in Polyamoreuze Relaties dit gemiddeld 8 jaar volhouden. Natuurlijk is dit een algemeen gemiddelde. Het is nuttig om te zeggen dat er mensen zijn die deze relatie al vele jaren of zelfs hun leven lang hebben. Het varieert naargelang de wensen en vastberadenheid van de partners in deze groep.
Hoe werken polyamoreuze relaties?
Ze bestaat uit drie of meer mensen. En groepsleden zijn emotioneel en seksueel aan elkaar gehecht. En de groepsleden kunnen van elk geslacht zijn. Dit is aan de beslissing van de partners. Om meer te leren over polyamoreuze relaties, kunt u onze inhoud bezoeken.
Kun je vreemdgaan in meerdere relaties?
Nee! In polyamoreuze relaties zijn partners emotioneel en seksueel aan elkaar gehecht. Seks hebben met een andere partner buiten de groep wordt vreemdgaan genoemd. Daarom kan vreemdgaan niet in Polyamoreuze Relaties.
Hoe vaak komt polyamorie voor?
De gemeenschap van polyamoreuze relaties maakt tussen 4% en 5% uit van de Amerikaanse bevolking. Hoewel dit klinkt als een kleine hoeveelheid, maar het is geen onbeduidend percentage als je het bekijkt als een getal.